Шведските супергерои – викингите от Amon Amarth, са третата група хедлайнер,

...
Шведските супергерои – викингите от Amon Amarth, са третата група хедлайнер,
Коментари Харесай

Шведите Amon Amarth са третият хедлайнер на Hills of Rock в Пловдив


Шведските супергерои – викингите от Amon Amarth, са третата група хедлайнер, кояго ще забие на 27 юли на фестивала Hills of Rock на Гребната база в Пловдив. Те се причисляват към групите КoЯn (25 юли) и Bring Me The Horizon (26 юли). 

Основани в Швеция през 90-те, за три десетилетия Amon Amarth изковават изключителна дискография от гръмотевични, метъл химни, богати на вълшебен облици от историята, фолклора и културата на викингите. Групата е измежду най-обичаните метъл изпълнителни в целия свят, в това число и от почитателите у нас. Amon Amarth имат дванадесет албума и хиляди концерти зад тила си, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и имат голям брой фенове. След впечатляващия си концерт в София предходната година, Amon Amarth се завръщат у нас като хедлайнер на Hills of Rock.

Combichrist се качват на сцената преди Pain и с тяхното включване се завърши програмата за Ден 3 на главната сцена за тазгодишното издание на фестивала. Норвежко-американската адска агротек машина Combichrist е забила надълбоко корени в хардкора и техно метъла, носи щипка EDM и разпознаваемите изпепеляващи гневни вокали на своя създател и фронтмен Andy LaPlegua. Добре прочут на българската аудитория, секси електро-индъстриълът на Combichrist идва с последното си EP, излязло този март, с предизвикателното заглавие „ Violence Solves Everything Part II ”.

Американската банда Frail Body са откриващата група на втория фестивален ден. Точно преди Ghøstkid, триото от Илинойс се качва на сцената на Hills of Rock като безспорни водачи съвременния screamo жанр. Frail Body са ослепителен образец за това по какъв начин позабравеното метъл течение е в напредък и не стопира да еволюира и процъфтява, с цел да го видят всички по света.

Пълната стратегия на главната сцена на Hills of Rock по дни:

25 юли, четвъртък
Me & My Devil, Loathe, Spiritbox, Skindred, KOЯN

26 юли, петък
Frail Body, Ghøstkid, Baroness, Imminence, Bring Me The Horizon

27 юли, събота
Massive Wagons, Combichrist, PAIN, Suicidal Tendencies, Amon Amarth

В седмицата с новината за последното огромно име на Hills of Rock, идва и анонс от значително значение за цялата музикална общественост в България. Fest Team и техните сътрудници от Joker Media Rental споделят, че и у нас към този момент може почтено и с съответно техническо поръчителство да посрещнем и най-голямата международна звезда. В България към този момент е налична единствената за цяла Югоизточна Европа професионална сцена с величествен покрив Eurotruss PR15 PRO. 680 кв. метра обща повърхност, обща ширина от 34 метра, дълбочина 20 метра и височина на покрива от съвсем 20 метра. 

Лятото с десетки концерти занапред следва, а това революционно допълнение към музикалната сцена у нас безспорно ще отвори нови благоприятни условия за актьори и аудитория, позволявайки ни да бъдем домакини на незабравими осъществявания от международна класа.

 Hills of Rock е на 25, 26 и 27 юли. Тридневни и еднодневни билети за фестивала има в мрежата на www.ticketstation.bg и в магазини На Тъмно.

Hills of Rock се провежда от “Фест Тийм ” ООД, част е от програмата „ Наследство 2023 “ на Фондация „ Пловдив 2019 “ и се реализира с поддръжката на Община Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР